Montag, 11. November 2013

Vanilj och äpplemuffins

Die Muffins habe ich jetzt einmal ausprobiert. Das Rezept ist von einer schwedischen Seite.


10 Stora muffins
Muffins
  • 2 st Ägg
  • 2 dl strösocker
  • 8 dl Vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl matolja
  • 3 st Hackade äpplen
Fyllning
  • 125 g mascarponeost
  • 2 tsk Kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 msk strösocker

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Fyllningen: Rör ihop mascarponeost, kanel, kardemumma och socker i en skål. Blanda samman alla torra ingredienser i en annan skål. Vispa ägg och socker poröst. Häll i mjölk och olja i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen och därefter de hackade äpplena.
  2. Sätt stora formar i en muffinsplåt och fyll dem till 75 procent. Tryck ner ca 1-2 tsk av mascarponefyllningen i mitten av muffinsen. Strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda cirka 18 minuter i mitten av ugnen. Pudra över florsocker och servera i höstsolen!
und hier der Link zur Seite:

http://mittkok.expressen.se/recept/vanilj-och-applemuffins-med-kryddig-mascarponefyllning/

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen