Die Muffins habe ich jetzt einmal ausprobiert. Das Rezept ist von einer schwedischen Seite.
10 Stora muffins
Muffins
- 2 st Ägg
- 2 dl strösocker
- 8 dl Vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 msk äkta vaniljsocker
- 4 dl mjölk
- 1 dl matolja
- 3 st Hackade äpplen
Fyllning
- 125 g mascarponeost
- 2 tsk Kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 msk strösocker
- Sätt ugnen på 225 grader. Fyllningen: Rör ihop mascarponeost, kanel, kardemumma och socker i en skål. Blanda samman alla torra ingredienser i en annan skål. Vispa ägg och socker poröst. Häll i mjölk och olja i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen och därefter de hackade äpplena.
- Sätt stora formar i en muffinsplåt och fyll dem till 75 procent. Tryck ner ca 1-2 tsk av mascarponefyllningen i mitten av muffinsen. Strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda cirka 18 minuter i mitten av ugnen. Pudra över florsocker och servera i höstsolen!
http://mittkok.expressen.se/recept/vanilj-och-applemuffins-med-kryddig-mascarponefyllning/
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen